Grey's Monument

Фотографія Grey's Monument / The Rjuh / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання: ' />
Фотографія:

Пам'ятник Чарльзу Грею у Ньюкаслі

  • The Rjuh
    Фотограф
  • Про фото

     
    Рейтинг: +84.26  
    Оцінка фотографії: +83.5
    Переглядів: 83 / 182
    Завантажено: 27 січня, 19:08  
    Категорія: Місто, архітектура
    Теги: Uk
    Переглянути: альбом Путешествия
    Голоси
    2 коментаря
    • The Rjuh
      The Rjuh 27 січня, 19:09 +3
      Пам'ятник Грею - пам'ятник, занесений до списку пам'яток І ступеня в центрі Ньюкасла-на-Тайні, Англія. Він був побудований у 1838 році на честь Чарльза Грея, 2-го графа Грея, прем'єр-міністра Великої Британії з 1830 по 1834 рік. Зокрема, він відзначає прийняття Великого закону про реформи 1832 року, одного з найважливіших законодавчих досягнень Грея. Акт реорганізував систему парламентських виборчих округів і збільшив кількість осіб, які мають право голосу.
      Пам'ятник має загальну висоту 133 фути (41 м). Він був профінансований за рахунок громадської підписки і складається зі статуї графа Грея на п'єдесталі, що стоїть на вершині римської доричної колони. Колону спроектував місцевий архітектор Бенджамін Грін, а статую створив скульптор Едвард Ходжес Бейлі.
      У сучасному звіті про церемонію відкриття пам'ятник описувався як "витончений витвір мистецтва", а інші коментатори 19 століття хвалили його як "благородне зусилля генія" і як такий, що має "наймогутніший вигляд". Однак, його розташування в центрі міської трамвайної інфраструктури було розкритиковане як невдале: одна газета заявила, що "в нинішньому стані він буде великою перешкодою", а в 1920-х роках лунали заклики перенести колону для покращення транспортного потоку. У 1981 році на честь пам'ятника було названо сусідню станцію метрополітену Тайн енд Уір. Пішохідна зона навколо основи є популярним місцем зустрічей і використовується як куточок для ораторів.
    • Зоя та Олександр
      Зоя та Олександр 27 січня, 19:34 0
      цікаво
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.