Родзинка Південного Бугу.

Фотографія Родзинка Південного Бугу. / Олександр Ігнатьєв / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:

Острів " Гардовий" « Ланшафт Буго – Гардієвської паланки Війська Запорозького». Історичноа пам’ятка національного значення .

Про фото

 
Рейтинг: +192.27  
Оцінка фотографії: +190.5
Переглядів: 181 / 752
Завантажено: 26 листопада '17, 22:51  
Категорія: Пейзаж
Переглянути: альбом Пейзажи

Exif

Виробник: Canon
Модель: Canon EOS 650D
Витримка: 1/25
Діафрагма: 8
Швидкість ISO: 200
Фокусна відстань: 12
ПЗ: Adobe Photoshop CS6 Windows
Голоси
5 коментарів
  • Ольга
    Ольга 26 листопада '17, 22:53 0
    Чудова робота!
  • Олександр Ігнатьєв
    Олександр Ігнатьєв 26 листопада '17, 23:01 +8
    Україні Богом даровано куточок унікальної природи, де Південний Буг,
    третя по величені річка України, у крутих кам’янистих берегах утворює
    справжнє природне чудо - гірський ланшафт серед Українського степу.
    Куточок природи, який на протязі 60 мільйонів років не поринав у морські глибини, завдяки чому на цій тереторрії знайшли собі притулок значна кількість реліктів та ендеміків живої природи, з яких 86 представників фауни та флори занесені до Червоної книги України та Європейського Червоного списку. На ції же тереторії виявлено 98 археологічних памяток різних епох, від палеоліту до трипільської культури, та свідотства поселень біля Південного Бугу кемерійців, скіфів, ольвіополітів, давніх слов'ян.
    Враховуючи таку унікальність, на данній території в 2009 році за Указом президента України створено Національний Природний Парк « Бузький Гард». В результаті проведенного Всеукраїнського конкурсу - Національний Природний Парк « Бузький Гард» увійшов до 7 чудес природи України. Центром парку, його історичною родзинкою являється ланшафт центру Буго – Гардійовської паланки Війська Запорозького, який є зареєстрованною памяткою культури національного значення. Крім того,територія парку має надзвичайно високий рекреаційний потенціал – дивовижні краєвиди, радонові джерела, одну з найкращих в Європі природних трас для водного слалому.
    НАЕК « Енергоатом», несанкціоновано, неодноразово, на протязі останнього десятиліття, в порушення основ міжнародного та національного законодавства: Водного кодекса України, законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ», «Про Червону книгу України», «Про екологічну мережу України», «Про охорону культурної спадщини», Бернську, Бонську та Оргуську конвенції, піднімав рівень Олександрівського водосховища до 10 метрів, 14.7 метрів і останній раз в 2010 році до 16 метрів, що вже привело до негативних наслідків в екосистемі Південного Бугу.
  • Олександр Ігнатьєв
    Олександр Ігнатьєв 26 листопада '17, 23:03 +1
    Тому наміри НАЕК «Енергоатом» підняти рівень Олександрівського водосховища до відмітки 20.7 метра оцінюються екологами як такі що приведуть до незворотніх екологічних наслідків, остаточне перетворення Південного Бугу в технічний ставок – охолоджувач для ЮАЕС, загибелі цілого ряду червонокнижних представників флори та фауни, затоплення останьої в Україні ландшафтної історичної памятки національного значення : « Історичний ланшафт Буго – Гардієвської паланки Війська Запорозького».
  • Garda
    Garda 26 листопада '17, 23:54 0
    Краса
  • Сергій Гончаров
    Сергій Гончаров 27 листопада '17, 12:01 0
    Гарно показали,окремо пасиб за історичний екскурс...:)
  • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.

Вибір редакції