***

Фотографія *** / Denis Krivoy / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:
  • Denis Krivoy
    Професійний фотограф
  • Про фото

     
    Рейтинг: +189.70  
    Оцінка фотографії: +187.0
    Переглядів: 286 / 786
    Завантажено: 22 серпня '12, 11:02  
    Категорія: Пейзаж
    Переглянути: альбом Карпаты
    Голоси
    16 коментарів
    • Евгений Шамай
      Евгений Шамай 22 серпня '12, 11:18 -1
      ,
      думаю,можно и так).
    • Denis Krivoy
      Denis Krivoy 22 серпня '12, 14:16 +2
      Дякую Женя за думку;) але спробую пояснити чому не погоджуюсь:
      - 1 варіант - проблеми з компановкою кадра - це виявляється в побудові по пісимістичній діагоналі, що вже на підсвідомому рівні створює якийсь конфлікт в фото. також копичка - в такому варіанті вона надто громізка з тими двума парканами і дуже сильно чіпляє погляд, вона не є настільки цікавою, щоб зробити фото про неї;) і останнє, в такому варіанті та трава що на самому передньому плані теж надто активна, а так як вона проходить по фото діагональною лінією - вона надто сильно заповнює кут, і виглядає некоректно. Також ця трава яка йде під певним кутом - йде паралельно тому схилу, на якому он далеко є деревце, а то вже теж є проблемою, так як вони йдуть однаково - тому то насправді акцентується і йому потрібно зправа якась противага, а її нема, бо інша половина кадру по плановості йде відносно горизонтально, таким чином фото рубається на дві різні половини - а то вже трохи нефеншуй;))
      - 2 варіант - з компоновкою все більш менш ніби нормально, але ота трава, яка в такому випадку стає переднім планом, проходить 2ма монотонними лініями: світлішою знизу (по краю кадру) та темнішою і дуже громіздкою чуть вище;) вони не є настільки цікавими, щоб заповнювати більше тритини фото;))
      __
      тому так;)
      ще раз, дякую!!!
    • Roman Stativka
      Roman Stativka 22 серпня '12, 11:33 +2
      Да можно по разному, лишь бы смысл не был потерян. На этой трава намного приятнее
    • Андрій Bramms
      Андрій Bramms 22 серпня '12, 14:55 0
      а я б чуть підрізав
    • Denis Krivoy
      Denis Krivoy 22 серпня '12, 15:24 0
      так, підрізати можна;) тут погоджуюсь, але то вже принципово) ніц не змінить, всеодно не вистачає певних деталей, навіть трохи хоча б пористих хмаринок в небі;)))
    • Андрій Bramms
      Андрій Bramms 22 серпня '12, 16:20 0
      трошки полегшує сприйняття, а то погляд там блукає а в тому участку шо я відрізав інформації для ока і мозку нема, якщо розфокусувати погляд дивлячись на фото це більш помітно :) ну але то вже на рівні нюансів сприйняття, фото чудове, і трава, як вже замітили тут значно краща за попередню і не випадає з картини.
      Доречі помітив що коли фото дивишся на друці то з'являються нові ідеї щодо кадрування. такщо чекаєм від тебе якоїсь фотовиставки, бажано на колесах щоб до Львова заїхала ;)
    • Denis Krivoy
      Denis Krivoy 22 серпня '12, 16:37 0
      Не полегшує, Андрій) Справа в тім що тоді сильно давить земна частина кадру) я тут під час зйомки ще помилився;) небо було пусте, а я тому не придав значення і зняв фото (2 фото) як з цікавим небом (ну хочаб з хмарами).. в чому різниця? все просто... я, знаючи що небо пусте, нецікаве, мав би компонувати кадр так, щоб неба було менше, але й суша не давила, а то було дуже легко зробити. Мені тре було візуально зменшити земну частину, а міг те зробити зарахунок того, як присісти нижче, або най взагалі спуститись нижче блище до копички - тоді тонша смужка неба більш гармонійно виглядала б з тоншою смужкою землі, ніж зараз різати і лишати трохи неба) та й плюс в тому щоб присісти нижче, зачепити трави більше, саме цієї що на самому передньому плані;)
      ___
      а так... як є най так буде... помилився, зробив висновки - тре більше думати коли знімаєш, а не кропати;)))
    • Андрій Bramms
      Андрій Bramms 22 серпня '12, 16:44 0
      можливо ти й правий:) не буду сперечатись:)
    • Михайло Пецкович
      Михайло Пецкович 22 серпня '12, 19:43 0
      Погоджуюсь з Андрієм, таке підрізання неба акцентує більше на туманчику над хатиною, і тому в даному випадку логічне. Та фото наче хоче неба ще трошка більше як є, але неба з хмаринками .... )
      Та це не зауваження а міркування... Фото чудове, його хочеться розглядати!...
      Денис, не погоджуюсь що ти помилився! Майстри, часом залишають малесенькі огріхи на своїх роботах свідомо, це спонукає глядача до роздумів, і запобігає від "вроків"! ... :-)
      Так, з задоволенням відвідав би твою фотовиставку...
    • Denis Krivoy
      Denis Krivoy 22 серпня '12, 20:17 0
      "таке підрізання неба акцентує більше на туманчику над хатиною", Михайло, та не вирішує воно вже нічого;))
      Добре, спробую інакше пояснити. Кадр, а саме панорама будувалася за рахунок поміщення головних об"єктів в певний трикутник, щоб погляд бігав.. в данному випадку три основні точки, що створюють трикутник: туманчик підсвічений сонцем, копичка на пп і завершує цю фігуру градя з двома вершинами. А все решта, тобто великий шмат неба та великий зелений кусок трави - то вже на хай назвем то фоном, чи допоміжними об"єктами, як заманеться;))) і вони - тобто небо та зелений шмат трави один одного "тримають" не дають домінувати, і якщо ми щось рубанемо - то інше буте рватись "на волю" тим самим губляться акценти на основних об"єктах, які я собі запланував і які є реально цікавими;)) тому щоб лишити все як я собі задумав, але зменшити небо - то тре було зняти не так, а не різати зараз вже;) знаєте як кажуть? "після бійки кулаками не махають", от і тут так, там (в горах) тре було до того дійти;)
      __
      а про виставку? хм... мож колись;) Дякую!
    • Denis Krivoy
      Denis Krivoy 22 серпня '12, 20:19 0
      Добре, хлопці, гарно побазікали і впевнений, що у вас ще купа аргументів, та мені вже час бігти на вокзал;))) гори чекають!
      Усіх за наступаючим Днем Незалежності!!!
      :)
    • Андрій Bramms
      Андрій Bramms 22 серпня '12, 23:09 0
      А я завтра на вокзал! :) І тебе ! Гарно пройтись по Чорногорі ;)
    • IHOR
      IHOR 22 серпня '12, 18:58 0
      очень хорошо
    • Юрій Веремчук (YurijV)
      Юрій Веремчук (YurijV) 22 серпня '12, 19:08 0
      Хтів щось написати, ну, типу, критикнути, але передумав, читай побоявся. Ось зверху дописувачі і критикували і кадрували, а отримали по писку відж автора... Гарне фото. О!
    • Denis Krivoy
      Denis Krivoy 22 серпня '12, 20:07 0
      Дякую!
      Даремно Ви так;) Хлопці цивілізовано спілкуються, кожен висловлює свою думку;) від того ж нікому гірше не стає;) Я завжди слухаю і ціную чужі думки, довго обмірковою їх, але просто не завжди погоджуюсь;))
    • Ivan Kostyk
      Ivan Kostyk 22 серпня '12, 20:50 0
      Чудове фото!
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.

    Вибір редакції