Coquet Island Lighthouse

Фотографія Coquet Island Lighthouse / The Rjuh / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:

Маяк на острові Кокет, Нортумберленд, Північно-Східна Англія

  1. ← Остання фотографія
  • The Rjuh
    Фотограф
  • Про фото

     
    Рейтинг: +104.91  
    Оцінка фотографії: +104.0
    Переглядів: 91 / 168
    Завантажено: 22 серпня, 22:10  
    Категорія: Подорож
    Теги: Uk
    Переглянути: альбом UK
    Голоси
    9 коментарів
    • Вячеслав
      Вячеслав 22 серпня, 22:11 0
      гарно, та й споруда цікава...
    • The Rjuh
      The Rjuh 22 серпня, 22:16 0
      Острів Кокет - невеликий острів площею близько 6 гектарів, розташований за 1,2 кілометра (0,75 милі) від Амбла на узбережжі Нортумберленду, на північному сході Англії.

      Острів належить герцогу Нортумберлендському. Королівське товариство захисту птахів управляє островом як пташиним заповідником через його важливі колонії морських птахів.

      Найчисленніший вид - турухтан, у 2002 році тут гніздилося понад 18 000 пар, але найбільше значення острів має для найбільшої колонії зникаючого рожевого крячка у Британії, яка завдяки природоохоронним заходам, включаючи встановлення гніздових ящиків для захисту гнізд від чайок і поганої погоди, зросла до 118 пар у 2018 році. Серед інших птахів, що гніздяться на острові, - крячок пісочник, крячок звичайний, крячок полярний, коловодник чорноногий, кулик-сорока, три інші види чайок і качка-гагара.

      Взимку острів безлюдний, але влітку тут працюють сезонні наглядачі, які охороняють птахів, що гніздяться. Висадка на острів Коке для широкої публіки заборонена, але човни місцевих компаній в Амблі за гарної погоди влітку підпливають до острова впритул, що дозволяє відвідувачам отримати гарні краєвиди на турухтанів і рожевих крячків.
      На південно-західному березі острова також збереглися залишки середньовічного монастиря, який був значною мірою інтегрований у маяк і котеджі доглядачів маяка 19-го століття.

      Маяк Кокет був побудований компанією Трініті Хаус у 1841 році за 3 268 фунтів стерлінгів. Джеймс Вокер спроектував маяк, який являє собою білу квадратну вежу з пісковика зі стінами завтовшки більше одного метра, оточену парапетом з башточками.
      Спочатку маяк був забезпечений великою фіксованою діоптрією (першого порядку) разом з набором дзеркал. Лампа працювала на масляному паливі.
    • The Rjuh
      The Rjuh 22 серпня, 22:16 0
      У 1902 році на маяку встановили вибуховий туманний сигнал, який подавався раз на сім з половиною хвилин; пізніше його стали подавати кожні три хвилини, і він все ще використовувався у 1970-х роках. Маяк був електрифікований у 1976 році; до цього часу основне світло забезпечував парафіновий пальник, а секторне світло - лампа Арганда старого зразка.

      У 1990 році маяк було автоматизовано, і тоді на місці старої оптики було встановлено обертовий масив кварцових галогенних герметичних променевих ламп з колонами ламп, згрупованих по три на обертовому п'єдесталі, так, щоб показувати три спалахи кожні 30 секунд. З 2008 року світло Коке живиться від сонячних батарей.
    • Ігор Солодовніков
      Ігор Солодовніков 22 серпня, 22:28 0
      Все гарно!
    • Дмитро Петренко
      Дмитро Петренко 22 серпня, 22:48 0
      Дуже гарно
    • Зоя та Олександр
      Зоя та Олександр 23 серпня, 6:21 0
      подобається!
    • geokon (Александр)
      geokon (Александр) 23 серпня, 13:14 0
      Подобається. І пояснення - теж!
    • Ольга
      Ольга 23 серпня, 19:12 0
      Чудово! Подобається!
    • Сергій Вовк
      Сергій Вовк 27 серпня, 12:58 0
      Гарно!
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.

    Вибір редакції