Венеція модернова

Фотографія Венеція модернова / Ірина Кулікова / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:

Продовжую серію з Ponte della Costituzione

  • Ірина Кулікова
    у фокусі
  • Про фото

     
    Рейтинг: +97.31  
    Оцінка фотографії: +96.5
    Переглядів: 83 / 258
    Завантажено: 9 червня '21, 12:34  
    Категорія: Репортаж
    Переглянути: альбом Венеція

    Exif

    Виробник: OLYMPUS IMAGING CORP.
    Модель: SP590UZ
    Витримка: 1/40
    Діафрагма: 3.1
    Швидкість ISO: 80
    Фокусна відстань: 6.24
    ПЗ: ACDSee Pro 10
    Голоси
    4 коментаря
    • Ірина Кулікова
      у фокусі
      Ірина Кулікова 9 червня '21, 12:39 +1
      Міст Конституції зведений в 2008 році. Цій події передувала непроста історія виникнення споруди і негативна реакція місцевих жителів на ідею появи нового моста.
      Розташування двох важливих транспортних об'єктів міста - залізничного вокзалу і автовокзалу - на різних боках Великого каналу змусило муніципалітет Венеції прийняти рішення про будівництво ще одного моста. На думку влади, нова споруда повинна була оптимізувати і спростити переправу населення між цими об'єктами.
      З огляду на той факт, що цим маршрутом активно користуються численні туристи міста, які приїжджають подивитися на його визначні пам'ятки, мерія розглядала можливість креативності майбутнього будови. До розробки проекту моста в 1999 році був притягнутий всесвітньо відомий Сантьяго Калатрава.

      Іспанцеві, відомому своїми модерними архітектурними винаходами, було поставлено конкретне завдання. Споруда повинна мати форму арки, піднесеною над водою. Також була обмовка про великий радіус кривизни нового моста, що додало б плавності будові і зробило б комфортним процес переходу по ньому.

      Як тільки почалося будівництво Ponte della Costituzione, місцеві жителі відразу піддали його критиці за декількома пунктами.
      Ще одну бурю негативних емоцій викликала ціна Ponte della Costituzione, яку довелося сплатити місту за кошторисом за всі роботи. Вона перевищила початкові розрахунки практично в два рази і склала 11 млн. євро. Фінансове питання влади вирішували з архітектором через суд. Незважаючи на численні протести і мітинги, міст був відкритий на початку осені 2008 року, хоча і без урочистої церемонії.
    • Ірина Кулікова
      у фокусі
      Ірина Кулікова 9 червня '21, 12:39 +1
      Але на цьому не закінчилися всі випробування, що випали на венеціанців. Лише через 5 років після закінчення будівництва мосту став потрібен терміновий ремонт. Провівши незалежні дослідження, компанія, яка з'ясовувала причини деформації конструкції, склала опис критичних недоліків в спорудженні. Знову почалися судові тяжби з архітектором.

      Вартість ремонту склала приблизно 460 тисяч доларів США. Після приведення моста у відповідний стан люди нарешті заспокоїлися, прийнявши і полюбивши його за вдале розташування і оригінальність дизайну.
    • Сергій Гончаров
      Сергій Гончаров 10 червня '21, 11:02 +1
      Цікаво!
    • Ірина Кулікова
      у фокусі
      Ірина Кулікова 10 червня '21, 11:11 0
      Дякую! :)
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.