Острів вірменського осередку культури в Венеції

Фотографія Острів вірменського осередку культури в Венеції / Ірина Кулікова / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:
  1. ← Остання фотографія
    ← Остання фотографія

Про фото

 
Рейтинг: +62.79  
Оцінка фотографії: +62.0
Переглядів: 79 / 151
Завантажено: 17 квітня, 18:57  
Категорія: Пейзаж
Теги: VeneziaSanLazzarodegliArm
Переглянути: альбом Венеція

Exif

Виробник: Canon
Модель: Canon EOS 1300D
Витримка: 1/125
Діафрагма: 11
Фокусна відстань: 18
ПЗ: ACDSee Ultimate 2023
Голоси
4 коментаря
  • Ірина Кулікова
    Ірина Кулікова 17 квітня, 18:57 +1
    "Венеціанський Острів Святого Лазаря є одним з основних світових центрів вірменської культури. До приходу сюди вірмен на острові розміщувався лепрозорій Святого Лазаря, покровителя прокажених. У XVI столітті вірменська католицька громада збудувала тут монастир. Ченці облагородили острів, розбили сади та парки. Незабаром монастир отримав популярність як центр орієнталістських досліджень: у музеї при ньому розташовується велика колекція східних старожитностей. А в бібліотеці зберігається близько 150 тисяч рідкісних книг та манускриптів. Ці цінності приваблювали на острів багатьох культурних діячів з усього світу. У тому числі відомого художника Івана Айвазовського. Він подарував монастирю свої картини, які зберігаються тут і сьогодні. В одній із кімнат монастиря влаштований маленький музей. Ця кімната іншої знаменитості – лорда Джорджа Байрона. Він зупинявся тут 1816 року для вивчення вірменської культури."
  • Ірина Кулікова
    Ірина Кулікова 17 квітня, 19:03 0
    "Вірменський письменник, перекладач і богослов, який прийняв католицтво і надалі отримав від Папи Римського звання абата, Мхітар Себастаці (Себастійський) вперше вступив на острів Святого Лазаря в Італії 8 вересня 1717 року.
    Як свідчать історичні документи, історія відродження вірменської культури зусиллями послідовників Себастаці – членів згромадження Мхітаристів, заснованої 1701 року в Константинополі, починається після втрати вірменської державності в Кілікії.
    Саме тоді, побоюючись переслідувань турецької влади, в 1715 Себастаці вирішує перевести конгрегацію зі столиці Османської імперії до Венеції, рада старійшин якої через два роки приймає рішення про передачу острова Святого Лазаря на південній частині Венеціанської лагуни вірменові Мхітару.
    На острові Мхітар Себастаці будує церкву та монастир, засновує школу та починає готувати послідовників своєї справи. Тут Мхітар продовжує вивчення давніх вірменських рукописів та веде видавничу роботу аж до самої смерті у 1769 році.
    Наприкінці XVI століття заснований Мхітаром монастир та острів стають центром вірменознавчих досліджень. Відомо, що у 1816 році острів часто відвідував британський поет-романтик Джордж Байрон, який вивчав вірменську культуру та мову.
    До цього дня Сан-Ладзаро-дельі-Армені (ітл. San Lazaro dei Armeni, - ред.) вважається основним світовим центром вірменської культури. В даний час на острові діє монастир, церква, бібліотека (понад 150 тис. томів). Тут зберігаються не лише найдавніші вірменські рукописи, а й безцінні матеріали про культуру інших країн. Острів Святого Лазаря також є популярним туристичним центром для європейських мандрівників, які цікавляться орієнталізмом."
  • Ольга
    Ольга 17 квітня, 19:03 +1
    Цiкаве мiсце!
  • Ірина Кулікова
    Ірина Кулікова 17 квітня, 19:05 0
    Маю ще раз їхати туди. Бо забула купити в них трояндове варення, яке чинці готують за старовинним рецептом з троянд, які тут і вирощують..)
    Дякую, Ольго!
  • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.