Lviv gates

Фотографія Lviv gates / Pavlo Chernikov / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:
  • Pavlo Chernikov
    Фотограф
  • Про фото

     
    Рейтинг: +25.86  
    Оцінка фотографії: +25.0
    Переглядів: 93 / 258
    Завантажено: 24 лютого '17, 13:39  
    Категорія: Місто, архітектура
    Переглянути: альбом thelightandshadow

    Exif

    Виробник: Canon
    Модель: Canon EOS 5D Mark II
    Витримка: 1/125
    Діафрагма: 2.8
    Швидкість ISO: 1000
    Фокусна відстань: 24
    ПЗ: Adobe Photoshop CS5 Macintosh
    Голоси
    15 коментарів
    • Дядя Юра
      Дядя Юра 24 лютого '17, 14:19 0
      Графічно.
    • Гончаренко Александр
      Гончаренко Александр 24 лютого '17, 14:32 +1
      Интересное фото, интересно перекликаются арки, я бы только передний план по темнее сделал, снимок понравился!
    • Pavlo Chernikov
      Pavlo Chernikov 24 лютого '17, 16:00 0
      Мені якось губиться обєм фото в даному випадку) чисто ІМХО) ну і я прихильник підходу західних фотосайтів - всі коментують/лайкають тільки те що їм подобається. Оці фішки із пропозиціями кропнути кадр чи щось в ньому переробити вважаю недоречними (і навіть образливими в деяких випадках). Автор бачить так - справа інших проголосувати чи пройти мимо. Це стосується не конкретно вас, а радше всієї публіки на цьому сайті.
    • Гончаренко Александр
      Гончаренко Александр 24 лютого '17, 16:21 +2
      Я стараюсь быть максимально деликатным в своих комментариях к фото, я знаю не по наслышке как легко обидеть художника, привычка брать чужое фото и думать, что бы ты изменил в нём, наверное пошла со времени когда я учился в школе Александра Лапина, это был один из действенных методов в его обучении, когда я показываю свой вариант обработки, это ни как не вариант улучшения снимка, а именно моя версия, которых может быть бессчётное количество, ни кого не хочу обидеть, простите если у меня случайно так вышло.
    • Pavlo Chernikov
      Pavlo Chernikov 24 лютого '17, 16:33 0
      Як я сказав це не стільки вас особисто стосувалось, більше культура цього сайту:) Як на мене якщо людина не просить допомогти з кадруванням чи якимись іншими моментами, то закидати її варіантами кадрування чи вказувати в кольорі чи в Ч/Б чи розказувати на якому фоні воно краще виглядає чи яку рамку поставити то є скажімо так недоречно :)
    • Юрий Васильев
      Юрий Васильев 25 лютого '17, 9:52 +1
      Эти функции существуют на сайте, поэтому ими пользуются, есть сайты без этих функций, вот там и выставляйте. Александр выставил грамотно обработанный вариант, а вас никто не обязывает менять свой вариант.
    • Svetlana Korolyova
      Svetlana Korolyova 25 лютого '17, 11:52 +2
      кстати - такие же функции и возможности существуют и на некоторых западных сайтах и я считаю это очень хорошо, поскольку все мы всю жизнь учимся, и если кто-то даёт свой вариант - то автор волен согласиться или не согласиться , а зрители высказать своё отношение к вариантам - мне, например, больше понравился предложенный Александром вариант - в нём играют линии, объём, пространство действительно ощущается
    • Pavlo Chernikov
      Pavlo Chernikov 26 лютого '17, 15:04 0
      Ось бачите Світлана, ви висловили свою думку - вона субєктивна. Вам подобається варіант Олександра, а мені мій. Справа смаку правда? Але я не розумію чому моє фото беруть і переробляють/кропають чи ще щось з ним роблять і виставляють і показують мені якт треба зробити? Вам це не здається ненормальним? Не подобається моє фото - сфотографуйте своє і виставляйте в себе в галереї - люди оцінять. Уявіть що ви намалювали картину а хтось взяв по ній домалював і сказав що так краще - думаю вам би не сподобалось. Не розумію чому люди вважають це нормальним з фото. І на жодному сайті закордонному не бачив щоб люди кропали чиїсь фотки чи домальовували щось на них, це тільки наша така "культура". Я можу акцептувати якщо людина має подібне фото або з того ж місця і виставляє як приклад СВОЮ роботу - тоді можна дискутувати.
    • Svetlana Korolyova
      Svetlana Korolyova 26 лютого '17, 17:57 +1
      на американском фотосайте photo.net никто не считал обидным подобные комментарии по кадрированию и обработке - это считалось само собой разумеющимся
      (правда, буквально месяц назад у сайта изменилась конфигурация и я не знаю, оставлены ли эти функции) - а вы утверждаете, что ни на одном из западных сайтов таких функций не существует;
      поскольку фотосайты изначально образовывались не только как галереи фотографий, а и выполняли образовательную функцию - я считаю это скорее достоинством, чем недостатком
    • Pavlo Chernikov
      Pavlo Chernikov 27 лютого '17, 15:07 0
      Я мав на увазі популярні а-ля flickr, tumblr, 500px, deviantart і так далі. Мова йшла про те що навіть якщо там десь і є такий функціонал, то ним ніхто не користується. Не прийнято на 500px наприклад тицяти в людину кропами чи ще гірше обробкою їхніх фото. Коли гортаєш фотогаферс.юа хочеться вити - під кожною фоткою як не кроп то якісь тупі коментарі про фон чи рамка у вас не така чи краще б в ЧБ. Та хто всі ці люди? Мені і багатьом авторам не цікава їхня думка. Таке враження ніби тут на Ф.ЮА написане десь ТЗ про те який має бути горизонт чи як різати кінцівки в кадрі і всі тебе перевіряють. Це творчий процес, як хочу так і ріжу. Хочу завалений горизонт, мені так подобається. Хочу рамку 150 пікселів. Розумієте? І приходять ці коментатори до людей і розказують їм як жити. Все більше і більше хочеться видалити звідси свій профіль.
    • Svetlana Korolyova
      Svetlana Korolyova 27 лютого '17, 16:40 0
      но вот мне всё же интересно - если абстрагироваться от того факта, что снимок снят именно вами и попробуйте посмотреть беспристрастно, как на чей-то чужой - не кажется ли вам, что предложенный вариант намного выразительнее?
      только если быть честным до конца
    • Pavlo Chernikov
      Pavlo Chernikov 27 лютого '17, 18:23 0
      Можу сказати що на робочому компютері саме це фото виглядає дещо інакше. На домашньому мені подобався мій варіант (світлі ділянки не такі випалені ), варіант Олександра, виглядав відчутно темніше і сприймається плоско, як суцільна сіра стіна. Тому мені було незрозуміло звідки ви там побачили виразність.
      UPD: Переглянув те ж саме фото на іншому моніторі того ж компютера - те саме що на домашньому. Фото не таке світле, відповідно передній план не ріже око яскравістю а якби фокусує погляд на внутрішній арці. Варіант Олександра - чорні двері, глибокі тіні і ніякого обєму. Треба розібратися із своїм монітором очевидно чи способом збереження фото. Ми з вами явно дивились на різні фото.
      І зустрічне запитання до вас. Якщо спробуєте уявити себе автором цього фото https://photographers.ua/photo/1067269/ , як вам такі запропоновані варіанти? Не образило б почуття автора?
    • Юрий Васильев
      Юрий Васильев 26 лютого '17, 16:40 0
      ...Але я не розумію чому моє фото беруть і переробляють/кропають - тому що такі функції передбачені сайтом!
    • Pavlo Chernikov
      Pavlo Chernikov 26 лютого '17, 17:17 0
      Сперечатися далі не бачу сенсу, залишимось при своїх думках. Удачі з функціоналом сайту:)
    • Юрий Васильев
      Юрий Васильев 26 лютого '17, 17:19 0
      Конечно, каждый при своём, как и тут, в функциях.
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.

    Вибір редакції