Вечірня Турія

Фотографія Вечірня Турія / Sergej Palko / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:
  • Sergej Palko
    Фотограф
  • Про фото

     
    Рейтинг: +70.40  
    Оцінка фотографії: +70.0
    Переглядів: 50 / 413
    Завантажено: 6 березня '19, 12:21  
    Категорія: Пейзаж
    Переглянути: альбом Волинь

    Exif

    Виробник: Canon
    Модель: Canon EOS 550D
    Витримка: 1/60
    Діафрагма: 7.1
    Швидкість ISO: 100
    Фокусна відстань: 18
    ПЗ: Adobe Photoshop CS5 Windows
    Голоси
    2 коментаря
    • Sergej Palko
      Sergej Palko 6 березня '19, 12:22 +1
      Два останніх дня зими і перший день весни пройшли в пішому поході по берегам Турії (45 км). Йшли ми виключно по правому березі. Придержувались найближчих до ріки лісових і польових доріг, стежок, а то і просто лугами і плавнями.
      На початку дня нас нагнав на велосипеді старий дід з Комарівських хуторів. Вони розташовані через річку від села Комарове. Завів на могилки. В його молодість на хуторах було 45 хат. Зараз живе 11 чоловік. Переважно всі старі.
      Біля Комарового через Турію побудована довга кладка. Тут цілу зиму держаться біля 14 лебедів.
      Звернувши трохи правіше, зайшли в село Личини, яке лежить в стороні від Туруї. В селі старих і нових хат порівну. Десь з третину стоять пустками. Перейшовши за Личинами через ліс, вийшли до моста на село Мильці. З нього добре видно Миколаївський чоловічий монастир. Пообідавши біля розкладеного вогню, просто заплавою пішли далі. Біля ріки, далеко від монастира, гуляв монах.
      Біля Підсинівки Турія розбивається на дві протоки. Залишивши рюкзаки на узліссі, плавнями підійшли до села. Тут можна зробити через одну з проток місток з поваленого дерева і перейти на острів навпроти села. Село дуже живописне. Заплава ріки поросла буйними травами і очеремами. Кущі місцями повністю "викошені" бобрами.
      Приблизно в восьмистах метрах від острову знайшли гарне місце для ночівки: обривистий, порослий мішаним лісом берег Турії. Від західного вітру заховались трохи вглиб лісу. Насовали дров і розійшлись гуляти по околицям. Почався вечірній переліт лебедів. Їх наближення чути здалеку по свисту вітру в їх крилах. П"ятірка одних напоролась на мене в заплаві, пролітаючи на висоті 6-7 метрів. Різко зламавши стрій, вони хаотично набрали висоту.
      Коли стемніло зовсім, всі попідтягувались до вогню. Варився чай, кава, два види супу. Розказувались різні історії з цікавих книг. Спати ліг хто як хотів. Діма в бівазаку, Володя під тентом, Саша під верхнім пологом намету, я біля вогню.
    • Вячеслав Ягодзинский
      Вячеслав Ягодзинский 6 березня '19, 20:28 0
      Цікаво мандруєте!
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.