''Цінуйте час — він не стоїть на місці'' (Мефістофель. ''Фауст'')

Фотографія ''Цінуйте час — він не стоїть на місці''  (Мефістофель. ''Фауст'') / Marina Sychova / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання: ' />
Фотографія:

29 червня 2016 рокуі загинув Герой України, оперний співак, соліст Паризької національної Опери, волонтер Василь Сліпак (Міф). Фото. Концертний костюм Василя Сліпака. Львівський Історичний музей.

  • Marina Sychova
    у фокусі
    Фотограф
  • Про фото

     
    Рейтинг: +55.18  
    Оцінка фотографії: +54.5
    Переглядів: 72 / 123
    Завантажено: 30 червня, 14:08  
    Категорія: Репортаж
    Теги: герой, костюм, музей, Опера, пам'ять, Василь Сліпак, співак, дата
    Переглянути: альбом Жанр

    Exif

    Виробник: Nokia
    Голоси
    3 коментаря
    • Marina Sychova
      у фокусі
      Marina Sychova 30 червня, 14:19 +1
      Василь Сліпак – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України, позивний «Міф».

      Народився у 1974 році Львові. Все його життя було пов’язане зі співом. Дев’ятирічним хлопчиком він прийшов до Львівської державної академічної хорової капели «Дударик» і співав там до 1994 року. Разом з капелчанами виступав на провідних концертних майданчиках як України, так і світу (Національна опера України, Національна філармонія, Карнегі-Хол, собор Паризької Богоматері концертні зали Канади, Італії Голландії, Бельгії, Швейцарії, Прибалтики). Потім закінчив Львівську консерваторію.

      Товариш Василя Сліпака з хорової капели Дударик Дмитро Кацал розповідав Euromaidan Press, що контратенором Василь Сліпак співав до 28 років, «тому що трансформація його голосу відбулася надзвичайно пізно»

      Ще під час навчання брав участь у багатьох музичних конкурсах та проєктах. У 1997 році успішно подолав конкурсне випробування на вступ до складу Паризької національної опери. Його голос дав змогу йому почати успішну сольну кар’єру у Франції та Європі.

      Старший брат Василя Сліпака Орест розповідав в інтерв'ю виданню День, що унікальний голос він отримав у спадок від діда.

      Майже двадцять років Василь Сліпак прожив за кордоном. Свої останні концерти він дав 25-27 травня 2016 року у храмі Святої Трійці в м. Ліоні (Франція). Найулюбленішою арією Василя була партія Мефістофеля в опері Шарля Гуно «Фауст». Саме звідси з’явився і позивний «Міф», з яким Василь Сліпак воював на передовій. Але його улюбленою піснею була ніжна і лірична «Місяць на небі…»
      Він прожив 41 рік і напередодні казав, що не боїться нічого, окрім Бога.

      Джерело https://bastion.tv/visim-rokiv-tomu-v-boyu-z-...
    • Зоя та Олександр
      Зоя та Олександр 1 липня, 10:57 0
      Цікаві факти історії
    • Ксенія Київ
      Ксенія Київ вчора, 22:26 0
      Героям слава !
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.