На старой площади

Фотографія На старой площади / Stas Picoon / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:

Про фото

 
Рейтинг: +31.53  
Оцінка фотографії: +31.0
Переглядів: 58 / 425
Завантажено: 1 грудня '12, 13:41  
Категорія: Місто, архітектура
Теги: Ивано-Франковск
Переглянути: альбом В Карпатах
Голоси
4 коментаря
  • Stas Picoon
    Stas Picoon 1 грудня '12, 13:42 +1
    Ця площа перед ратушею пам`ятає різні часи і багато чого бачила… Раніше вона звалась Ринок. Хто тільки тут не бував. На постійних ярмарках можна було почути німецьку, італійську, французьку, волоську,чеську, словацьку, угорську, татарську, турецьку, російську, білоруську, шведську та інші мови.
    Ратуша в центрі площі вже п`ята. У підвалах ратуші була влаштована в`язниця для злочинців та опришків, одну ніч (як затриманий) тут провів Іван Франко. Там, де ви зараз бачите скульптуру яйця, за чаклунство була живцем спалена жінка. 261 рік тому на цьому місті четвертували Василя Баюрака,побратима і соратника О.Довбуша. Баюраку відрубали руки по лікті, потім голову і ноги. На страту він йшов сам і вигравав на сопілці сумні мелодії. Незважаючи на вишукані тортури, він не сказав ні слова, про що зберігся судовий запис. Документально підтверджені 10 випадків страт опришків на цій площі через повішення або відсікання голови. В підвальних приміщеннях ратуші під час тортур опришкам залізними гаками виривали пальці, припікали свічками, палили тіло вогнем, виводили на площу смерті, де вони отримували по 100 ударів буками, а далі - в`язниця,якщо вижив.
    Ратуша бачила різних хазяїв, різні прапори майоріли на вежі і їх зміна завжди була драматичною. У 1939 році один сміливець був застрілений польськими вояками прямо на вежі біля встановленого ним прапора. А зараз тут мир, з Божої ласки, назавжди!
    Ще, забув. Там, де яйце – тепер фонтан і літом дітки хлюпаються у воді.
  • Завриева
    Завриева 1 грудня '12, 17:05 0
    Замечательный город Ивано-Франковск !
  • Олег Антошків
    Олег Антошків 1 грудня '12, 19:34 0
    підсвітку ратуші могли зробити і кращу...
  • Stas Picoon
    Stas Picoon 1 грудня '12, 19:53 0
    так про це багато говорять, це подарунок Київстар
  • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.