Таємничий ранок у Червонограді

Фотографія Таємничий ранок у Червонограді / gunar / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання:
Фотографія:

з архіву

Про фото

 
Рейтинг: +138.51  
Оцінка фотографії: +137.5
Переглядів: 115 / 345
Завантажено: 3 березня '18, 15:11  
Категорія: Пейзаж
Переглянути: альбом Україна

Exif

Виробник: SONY
Модель: DSC-H5
Витримка: 1/250
Діафрагма: 4
Швидкість ISO: 125
Фокусна відстань: 6
ПЗ: Adobe Photoshop CC 2017 (Windows)
Голоси
7 коментарів
  • gunar
    gunar 3 березня '18, 15:12 0
    Червоногоро́дський за́мок, або Червоногродський замок — оборонна споруда біля зниклого колишнього міста Червоногорода, у першій половині XIX ст. перебудована на палац. Руїни розташовані в урочищі Червоному, поблизу села Ниркова Заліщицького району Тернопільської області, на стрімкому пагорбі посеред глибокої котловини річки Джурин, яка в цьому місці утворила майже замкнуту петлю.
    На початку XVII ст. за сприяння старости Червоногорода — львівського каштеляна Миколи Даниловича — звели мурований чотирикутний замок з вежами на кутах (одна з яких була з однієї сторони розвалена), був оточений оборонним муром із в'їзною брамою. Підстароста мешкав у дерев'яному будинку.

    1648 року під час Національно-визвольної війни під проводом Б. Хмельницького замок захопили повстанські загони. 1672 року його здобуло військо турецького султана Магомета IV. Під час турецького панування замок був залишений мешканцями, після їхнього повернення стояв розорений.

    Замок описаний як збудований за старосвітською архітектурою і обнесений мурами, в деяких місцях поруйнованих. Згаданий також старожитний монастирський костел поблизу замку.

    Від 1778 р. — власність Кароля Понінського, який 1820 р. звелів розібрати 2 вежі й частину будівлі, дві інші вежі та частину стін використав для спорудження палацу на замковому фундаменті. Його син, Калікст, вважаючи вежі надто низькими, розібрав їх і збудував на цих самих місцях вищі та об'ємніші, у псевдоренесансному стилі.

    До Першої світової війни палац мав вишукану терасу в італійському стилі та колонаду із 6 кам'яних колон, був оточений великим ландшафтним парком із фонтаном.

    Під час Першої світової війни палац зазнав значних руйнувань, і його більше не відбудовували. Довершила руйнування Друга світова війна. Нині збереглися лише дві, значно пошкоджені вежі. У квітні 2013 pоку половина однієї з веж обвалилася.
  • Marina Raduga
    Marina Raduga 3 березня '18, 16:01 0
    Свет очень красивый
  • gunar
    gunar 3 березня '18, 16:07 0
    И место классное
  • Геннадий Топольницкий
    Геннадий Топольницкий 3 березня '18, 16:39 0
    Приятный кадр!Впереди жаркий день...
  • gunar
    gunar 3 березня '18, 16:45 0
    Который закончится на.. Драгобрате)
  • Олексій Мамонтов
    Олексій Мамонтов 3 березня '18, 17:20 0
    Очень)
  • gunar
    gunar 3 березня '18, 17:46 0
    Очень приятно)
  • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.

Вибір редакції