Пам'ятник Святому Мартину

Фотографія Пам'ятник Святому Мартину / Александр Михайлович Гудак / photographers.ua
кадрувати фотографію золотий перетин фотографії відтінки сірого повноекранний режим
Посилання: ' />
Фотографія:

Скульптуру було встановлено на честь 1700-річчя від дня народження Святого Мартина - покровителя міста Мукачева. Автором проекту пам'ятника є відомий мукачівський скульптор угорського походження Пет

  • Александр Михайлович Гудак
    Професійний фотограф
  • Про фото

     
    Рейтинг: +109.40  
    Оцінка фотографії: +108.5
    Переглядів: 91 / 476
    Завантажено: 22 грудня '16, 9:25  
    Категорія: Місто, архітектура
    Теги: Мукачево
    Переглянути: альбом городу Мукачево 1116 лет
    Голоси
    3 коментаря
    • Александр Михайлович Гудак
      Скульптуру було встановлено на честь 1700-річчя від дня народження Святого Мартина - покровителя міста Мукачева.
      Автором проекту пам'ятника є відомий мукачівський скульптор угорського походження Петро Матл.
      День святого Мартина католики відзначають 11 листопада — найпомітніший у календарі (урочистості на його честь тривали три дні). Мартин — один з найулюбленіших святих у загальноєвропейській культурі. У православній традиції святого називають «святитель Мартин милосердний єпископ» (Мартин Милостивий Турський) і відзначають його пам'ять 13 лютого.
      При нетлінних його мощах відбувалися чуда записані Григорієм Турським. Жоден святий не користувався такою посмертною славою у Західній Католицькій Церкві і не може в цьому відношенні зрівнятися з ним. Про шанування його свідчать тисячі храмів і поселень, що носять його ім'я. Для середньовічної Франції і Німеччини він був національним святим. Його базиліка в м. Typ була найбільшим релігійним центром меровінгської і каролінгської Франції, його мантія стала державною святинею франкських королів. Складене Сульпіцієм Севером житіє, учнем Мартина, котрий особисто був знайомий з ним, служило зразком для всієї агіографічної літератури Західної Католицької Церкві. Воно надихнуло на аскетичний подвиг безліч поколінь християн. Було першою найважливішою школою аскези. Майже в кожному святому меровінгської доби, яку Жан Мабільон називає «золотим століттям агіографії», помітні риси учнів святого отця Мартина Турського.
      В Україні святий Мартин Турський вшановувався як патрон окремих міст, про що свідчать його зображення на старовинних гербах міст Мукачева (герб наданий 1376 р.) і Полонного (герб відомий з 1766 р.).
    • Александр Михайлович Гудак
    • Ольга
      Ольга 22 грудня '16, 12:13 0
      Интересная скульптура!
    • Увійдіть в систему, щоб мати можливість коментувати та голосувати.